Boğaziçi'nde 3 bin 500 kişiye aşure dağıtımı yapıldı

Mamak Boğaziçi Mahallesi’nde komşuluk ilişkilerinin gelişmesi için 3 bin 500 kişilik aşure dağıtımı yapıldı. Muhtar Sami Sipahi ve mahalle esnafı tarafından yaptırılan aşureler, vatandaşlara tek tek ikram edildi.

Mamak Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Sami Sipahi ve esnaf, mahalle sakinlerine 3 bin 500 kişilik aşure ikramında bulundu. Sipahi bu etkinliklerin ana amacının unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini canlandırmak olduğunu belirterek, “Aşure, kültürümüzün ve inancımızın önemli bir parçasıdır. Bu güzel geleneği yaşatarak, komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmek ve birlik beraberlik duygularımızı pekiştirmek istedik" dedi.

Katılımın yüksek olduğunu belirten Sipahi, "Mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca etkinlikte esnafın desteğinin önemine değinen Sami Sipahi, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini vurguladı.

3 BİN 500 KİŞİLİK AŞURE

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Sami Sipahi ve mahalle esnafları vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Sipahi, dayanışma ve paylaşma ruhunu her zaman yaşatmaya önem verdiklerini belirterek, "Aşure, kültürümüzün ve inancımızın önemli bir parçasıdır. Bu güzel geleneği yaşatarak, komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmek ve birlik beraberlik duygularımızı pekiştirmek istedik" dedi. 3 bin 500 kişilik aşure hazırladıklarını belirten Sipahi, “Katılım beklediğimiz gibi oldu. Hatta gelmek isteyip de gelemeyen çok kişi oldu. Hepsinin canı sağ olsun, burada önemli olan birliğimizi beraberliğimizi göstermek” diye konuştu.

KOMŞULUĞU CANLANDIRACAĞIZ

Komşuluk ilişkilerinin unutulmaya yüz tuttuğunu ve yeniden canlandırmak için çalışacaklarını belirten Muhtar Sami Sipahi şu ifadeleri kullandı:

"Muhtar olarak, mahallemizde birlik ve beraberliği güçlendirmek her zaman önceliğim olmuştur. Bu doğrultuda, dayanışma ve paylaşma ruhunu pekiştiren etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bugün mahalle esnafımızın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz aşure ikramı da bu çabalarımızın bir parçası. Ana hedefimiz unutulmaya yüz tutan mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak. Bu doğrultuda elimizden geldiği kadar çaba gösterip başaracağız.”

DESTEK ÖNEMLİ

Mahalle esnafının katkılarıyla düzenlenen aşure ikramı etkinliğinde, esnafın desteğinin önemine değinen Muhtar Sipahi, "Esnafımıza da teşekkür ederim. Bizlerin yanında oldu. Esnaflarımız Ahilik örneği göstererek bu etkinliğimize destek oldu. Bu şekilde her fırsatı değerlendirip üzerimize düşeni yapacağız. Önemli olan hep birlikte olmak" şeklinde konuştu.

Mahallede dayanışma ve paylaşma kültürünü sürdürmek için esnafın daima destek olduğunu belirten Sipahi, bu tür etkinliklerle mahalle sakinlerinin bir araya gelerek kaynaşmasının sağlandığını ifade etti. Sipahi, ilerleyen dönemlerde de katkılarıyla benzer etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri