Beşikçioğlu'ndan ilginç proje: Köpekleri istihdam edecek

Etimesgut’taki başıboş köpekler için projesini açıklayan Başkan Erdal Beşikçioğlu, “Bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim” dedi. Beşikçioğlu, “Bizim elimizde onlarca bina var. Bu binalarda da birer bekçiye ihtiyacımız var” diye ekledi.

Yerel Seçimlerde “Can dostlarımıza sözümüz var” sloganıyla vaatte bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, başıboş köpek sorununa yönelik çözümünü açıkladı. Vatandaşlara projesini anlatan Beşikçioğlu, “Barınaklarımız rehabilitasyon ve eğitim merkezine dönüşecek. Köpekleri artık ben toplamayacağım, sizler getireceksiniz” dedi.

Konuyla ilgili önceden orduda mayın arama köpeği eğitmeni olan bir eğitmeni görevlendireceğini belirten Beşikçioğlu, “Köpekler eğitilip belediyede görevlendirilecek. Belediyenin birçok garajı ve tesisi var. Sosyal tesislerimize sahip çıkacak bir tane can dostuna ihtiyaç var” diye konuştu.

KÖPEKLERİ SİZ GETİRECEKSİNİZ

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu gündemde olan Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğinin onaylanmasının hemen ardından Belediye Meclisi’nde vatandaşla buluştu. Vatandaşlara Etimesgut’taki sokak hayvanlarıyla ilgili projesini açıklayan Beşikçioğlu, sokaktaki başıboş köpeklerin uyutulmasına karşı olduğu belirterek barınakları rehabilitasyon ve eğitim merkezine dönüşeceğini söyledi.

Beşikçioğlu, “Bu buluşmanın amacı; alınan bir karar karşısında biz buna nasıl bir eylemle karşılık verebiliriz sorusuna yanıt bulmak. Somut bir çözüm peşindeyiz. Biz bu yasa karşısında ne yapacağız? Köpekleri artık ben toplamayacağım, sizler getireceksiniz” dedi.

KÖPEKLER BEKÇİLİK YAPACAK

Beşikçioğlu, barınaklara getirilecek köpeklerin eğitimiyle ilgili önceden TSK’de görev yapan mayın arama köpeği eğitim uzmanı bir ismi müdür olarak görevlendireceğini dile getirerek, “Ben belediye başkanı olarak belediyede görevlendireceğim. Bizim elimizde onlarca bina var. Bu binalarda da birer bekçiye ihtiyacımız var. Köpekler eğitilip belediyede görevlendirilecek. Belediyenin içerisindeki sosyal tesislerde ömür boyu sağlık ve mama garantileri olacak” ifadelerini kullandı.

MANİPÜLE EDİLİRSİNİZ

Buluşmaya katılan hayvansever derneklere de seslenen Beşikçioğlu, “Bu konuyla ilgili birçok proje olduğunu biliyorum. Bu konuyla ilgili bir makam vardır. Bu konuyu orada değerlendiririz. Lütfen içiniz rahat olsun. Lütfen hayvanlarımızı sokakta başıboş bırakmak yerine barınağımıza getirin. Bizim eğitimimizden geçsin. Getirmezseniz bu hayvanlar tarafından zarar gören insanlar tarafından manipüle edilme durumuyla karşı karşıya kalacağız. Getirdiğiniz zaman bu hayvanlara daha iyi bakacağız. Ömür boyu sağlık ve mama garantileriyle yaşayacak” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Köpekler için halktan para toplayacak
Sözde hayvan sever kadın “katil tayfa”sını besliyor

Ankara Haberleri