Batıkent'te gürültü anlaşmazlığı: Yönetim arada kaldı

Batıkent’te yaşanan gürültü olayında site yönetimi, parktaki çocuklardan şikayetçi olanlar ile çocukların ebeveynleri arasında kaldı. Şikayet sonrası belli saatlerde parkı kilitleyen site yönetimi, tepki gelince bu kez sadece top oynamayı yasakladı.

Yenimahalle Batıkent’teki Karacılar Sitesi’ndeki çocuk oyun alanı tartışmaya neden oldu. Yaz tatili nedeniyle sitedeki çocukların sıklıkla kullanmaya başladığı oyun alanında artan gürültülerden şikayetçi olan bazı site sakinleri durumu site yönetimine bildirdi. Şikayeti değerlendiren site yönetiminin ilk çözümü çocukların ailelerini uyarmak oldu. Sorunun devam etmesi üzerine bu kez site yönetimi saat 20.00 itibariyle parkı kilitledi fakat aileler tepki gösterince sadece top oynamayı yasakladı. Site yönetimi “İki taraf da haklı ama burası site yapıldığından beri oyun alanı olarak geçiyor. Tamamen yasaklama veya kaldırma yetkimiz yok. Biz de ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Çocuklar şikayetlere konu oluyor. Bu sadece birisi” dedi.

TOP VE BASKET YASAK

Batıkent’te bulunan 11 bloklu Karacılar Sitesi’ndeki 4 bloğun arasında bulunan çocuk oyun alanındaki gürültüden rahatsız olan site sakinleri, durumu site yönetimine söyledi. Site sakinleri parkta bulunan çocukların futbol topuyla veya diğer şekillerde oynadığı oyunlar esnasında aşırı gürültü yaptıklarını dile getirerek, duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

Şikayetçi olan site sakinleri parkın kapatılıp yıkılması veya çocukların karşı sitedeki saha içerisinde oyunlarını oynaması önerisinde de bulundu. Şikayet üzerine çocukların ailelerini gürültü nedeniyle uyaran site yönetimi, uyarılara rağmen çocukların gürültüsü devam edince bu kez saat 20.00 itibariyle parkın kapısına kilit vurdu. Tepki gelmesi üzerine parkı tekrar sürekli açık tutan site yönetimi yaptığı duyuruda “Top ve basket oynamak yasaktır” uyarısı yaptı.

‘MECBUR BURADA OYNAYACAK’ DEDİLER

Ulus’a konuşan site yönetimi, “İki taraf da haklı ama burası site yapıldığından beri oyun alanı olarak geçiyor. Tamamen yasaklama veya kaldırma yetkimiz yok. Biz de ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Burada şikayetçi olanların bir kısmı iki blokta, çocuğu parkta oynayanlar da diğer iki blokta. Bize ‘Nerede oynayacaklar? Başka yer mi var? Benim çocuğum mecbur burada oynayacak’ dediler. Benim de torunum var ama buradaki parkta oynamıyor. Komşular rahatsız oluyor diye aşağıya gönderiyorum. İki tarafa da bir şey diyemiyorum” dedi.

BU SADECE BİRİSİ

Çocukların diğer durum ve davranışlarına da değinen site yönetimi, “Çocuklar çok fazla şikayetlere konu oluyor. Bu sadece birisi. Parkta tehlikeli hareketlerde bulunan çocuklarımız da var. Daha önce site içerisindeki 6 kameranın kırıldığı oldu. Karşı siteden bizim sitemiz sakini çocuklar nedeniyle şikayet oldu. Zile basıp kaçmışlar. Bir binamızın duvarında alçı yapılmasını gerektiren durum var” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri