Başkent Millet Bahçesi'ni sinek bastı

Başkent Millet Bahçesi’nde sivrisinekler vatandaşların huzurunu kaçırdı. Yeşil alanlarda yoğun bir şekilde bulunan sinekler, parkı ziyaret eden piknikçileri ve aileleri rahatsız ediyor. Vatandaşlar ilaçlamanın artırılmasını talep ediyor.

Altındağ ilçesine bağlı olan ve kentin göbeğinde bulunan Başkent Millet Bahçesi’ni sivri sinekler bastı. Parkın içinde bulunan ve özellikle yeşil alanların olduğu bölgelerde yoğun bir şekilde bulunan sivrisinekler vatandaşları bezdirdi. Konu ile ilgili millet bahçesinde bulunan vatandaşlar yetkililerden acil çözüm istedi. Özellikle yeşil alanların bulunduğu bölgelerde yoğun bir şekilde görülen sivrisinekler için bir vatandaş, “Yeşil alanlarda o kadar çok sivrisinek var ki oturmak neredeyse imkansız hale geldi. Sivrisinekler yüzünden parka gelmekten çekinir olduk” dedi.

Çocuğu ile oyun alanına gelen başka bir vatandaş ise, “Özellikle oyun alanlarının etrafında ciddi bir sivrisinek sorunu var. Çocuklarımız oyun oynarken rahat edemiyor, sürekli ısırılıyorlar” şeklinde konuştu.

YEŞİL ALANLARDA YOĞUN

Başkent Millet Bahçesi, şehrin merkezinde bulunan bir dinlenme alanı olmasına rağmen, son zamanlarda artan sivrisinek yoğunluğu vatandaşları rahatsız ediyor. Özellikle yeşil alanların bulunduğu bölgelerde yoğun bir şekilde görülen sivrisinekler, bahçede vakit geçirmek isteyenleri zor durumda bırakıyor. Parka dinlenmeye gelen bir vatandaş, "Yeşil alanlarda o kadar çok sivrisinek var ki oturmak neredeyse imkansız hale geldi. Sivrisinekler yüzünden parka gelmekten çekinir olduk. Yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekiyor" diyerek durumu özetledi. Bahçede keyifli vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, sivrisineklerin varlığı nedeniyle açık hava etkinliklerini kesintiye uğratmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor.

AİLELER TEDİRGİN

Çocuğu ile oyun alanında bulunan bir vatandaş da "Millet bahçesine çocuklarımızla sık sık geliyoruz fakat özellikle oyun alanlarının etrafında ciddi bir sivrisinek sorunu var. Çocuklarımız oyun oynarken rahat edemiyor, sürekli ısırılıyorlar. Sivrisineklerin bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığını da bilmiyoruz. Bu konu bizleri özellikle tedirgin ediyor. Buradaki tesisler ve sosyal ortamlar çok güzel fakat ciddi anlamda sivrisinek sorunu yaşıyoruz.

Bu güzel alanların daha sağlıklı ve rahat bir şekilde kullanılabilmesi için yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor. Hem çocuklarımızın hem de bizlerin huzurlu vakit geçirebilmesi için bu sorun mutlaka çözülmeli" diyerek sorunu dile getirdi.

PİKNİKÇİLER ŞİKAYETÇİ

Millet bahçesinde bulunan yeşil alanlarda piknik yapan vatandaşlar da sivrisinek sorununun giderek büyüdüğünü ifade ediyor. Özellikle piknik yaparak vakit geçirmek isteyenler, sivrisineklerden dolayı rahat edemediklerini ve etkinliklerinin bu nedenle kesintiye uğradığını belirtiyorlar. Bir başka vatandaş, "Piknik yapmaya geldik ama sivrisinekler yüzünden keyif alamıyoruz. Sürekli bir savunma halindeyiz. Bu sorunun özellikle yaz aylarında daha da arttığını gözlemliyoruz. Eğer önlem alınmazsa buraya gelmek isteyenlerin sayısı ciddi şekilde azalacaktır" diyerek durumu özetledi. Parka gelen pek çok kişi, sivrisineklerin varlığının hem sağlığı tehdit ettiğini hem de parkın sunduğu doğal güzelliklerden faydalanmayı zorlaştırdığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri