Ankara'nın yeni sağlık merkezi Altındağ'da açıldı

Hacettepe Üniversitesi'nin uzman hekimlerinin görev alacağı ve eğitim ile araştırma faaliyetlerinin yürütüleceği Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı. Kurum, Ankara Altındağ'da düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Ankara Altındağ'da Hacettepe Üniversitesi'nin uzman hekimlerinin görev alacağı ve eğitim ile araştırma faaliyetlerinin yürütüleceği Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Merkez bölge halkına birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında geniş kapsamlı tetkik ve tedavi imkânları sunacak.

Açılış töreninde konuşan Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, aile hekimlerinin sağlık hizmetlerinde vatandaşlar için ilk temas noktası olduğunu vurguladı. "Aile hekimlerimiz, vatandaşlarımızın sağlık danışmanlarıdır. Sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak aile hekimlerinden alınmasını tercih ediyoruz. Gereken durumlarda aile hekimlerimiz, vatandaşlarımızı ilgili hastanelere yönlendireceklerdir" dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Cebe, Hacettepe Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin önemine de değindi. "Hacettepe Üniversitesi gibi Türkiye’nin öncü, dünyada marka bir kuruluşla beraber böyle bir hizmeti Altındağlı vatandaşlarımıza vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Altındağ'da Sağlık Bakanlığı olarak üç hastane yatırımının sürdüğünü belirten Cebe, Sami Ulus ve Dışkapı hastanelerinin yenilenmekte olduğunu ve Karapürçek'te bir devlet hastanesinin inşasının devam ettiğini açıkladı. "Bu yatırımların yatak kapasitesi toplamda 1.000’i geçiyor. Ayrıca Ulubey mahallemizde de bir aile sağlığı merkezi daha inşa ediliyor. Bu projelerin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Açılışa Ankara Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Üniversitenin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Deniz Demiryürek ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri