Ankara’nın ilk sıfır atık odaklı marketi Çankaya'da açıldı

Ankara’nın ilk “sıfır atık” odaklı marketi Tarım Kredi Sıfır Market açıldı. Markete kendi ambalajlarıyla gelen vatandaşlar çiğ süt, bakliyat, kuruyemiş, deterjan, sıvı sabun ve ayçiçeği yağı gibi ürünleri indirimli fiyatlarla satın alabiliyor.

Türkiye’de 3 bin, Ankara’da 251 mağazası bulunan Tarım Kredi Kooperatif Market, farkındalık projesi kapsamında “sıfır atık” odaklı ilk marketini Çankaya’da açtı.

Tarım Kredi Sıfır Market adıyla açılan mağazaya ilk girişten itibaren sıfır atık konusunda bilinçlendirilen müşteriler, yanlarında getireceği boş ambalajlarla çiğ süt, bakliyat, kuruyemiş, deterjan, sıvı sabun ve ayçiçeği yağı ürünleri yüzde 20’ye varan indirimlerle satın alma imkanına sahip oluyor.

Aynı zamanda atık şişelerin de toplandığı bir otomatta bulunan markette, bu otomata atılan her şişe karşılığında alışverişte 50 kuruş indirim yapılıyor. Alışveriş fişleri ise SMS ile yollanıyor.

YÜZDE 20 İNDİRİMLİ YAĞ

Tarım Kredi Kooperatif Market farkındalık projesi kapsamında Tarım Kredi Sıfır Market açtı. Çankaya Beytepe’de açılan markette vatandaşlara sıfır atık bilinci kazandırılarak çevre farkındalığı oluşturuluyor. Markete gelen vatandaşlar yanlarında boş ambalaj ve atık şişe getirmesi durumunda indirimli fiyatlarla alışveriş yapabiliyor.

Boş ambalajı olan vatandaşlar çiğ süt, bakliyat, kuruyemiş, deterjan, sıvı sabun ve ayçiçeği yağı alışverişlerinde bu ambalajları kullanması durumunda yüzde 5 ile yüzde 20 arasında indirimle ürünleri satın alabiliyor. Bununla birlikte atık şişelerin toplandığı otomata boş ve kullanılmayan atık şişeleri buraya bırakması halinde şişe başına 50 kuruş indirimle alışveriş yapabiliyor.

FİŞLER SMS’TE

Proje kapsamında vatandaşların bakmadan attığı market fişleri de düşünüldü. Ödeme için kasaya gelen vatandaşlara alışveriş fişleri basılı halde vermek yerine SMS ile yollanıyor.

Hem üretici ve tüketici hem de doğanın kazandığı Tarım Kredi Sıfır Marketlerin sayısının Ankara başta olmak üzere İstanbul, Bursa, İzmir ve Konya'da 10’a ulaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri