Ankara'nın ikinci Millet Lokantası Cebeci'ye açılıyor

Vatandaşlara her gün 4 çeşit yemeğin 90 liradan satıldığı Ankara Millet Lokantası’nın ikincisi geliyor. Başkan Hüseyin Can Güner yönetimindeki Çankaya’da, projesi tamamlanan Cebeci Kent Lokantası’nın yeri belli oldu.

Altındağ Belediyesi’nin Başkent Millet Bahçesi’nde hizmete kazandırdığı ve her gün 4 çeşit yemeğin 90 liraya satıldığı Ankara Millet Lokantası’nın ikincisi için açıklama geldi. Çankaya Belediyesi himayesinde olacak Kent Lokantası’nın projesi tamamlanarak yeri belirlendi. Cebeci’de hayata geçirilecek Kent Lokantası’nın yakında duyurusu yapılacak. Başkan Hüseyin Can Güner’den gelen son açıklamada üniversite öğrencilerinin yoğun olması nedeniyle Kent Lokantası’nın Cebeci’de açılacağı kaydedildi.

BAŞKAN GÜNER AÇIKLADI

Altındağ Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı Millet Lokantası’nın ardından uygun fiyatıyla dikkat çekecek bir belediye lokantası da Çankaya’ya geliyor. Ankara Millet Lokantası’na vatandaşlardan yoğun ilgi gelmeye devam ederken; Başkan Hüseyin Can Güner’den Kent Lokantası’yla ilgili net açıklama geldi. Başkan Güner, Kent Lokantasının üniversite öğrencilerinin yoğun olması nedeniyle Cebeci’de açılacağını söyledi. Güner “Öğrencilerimizin yükünü biraz olsun azaltmak için belediyemizin yemekhanesinde ve 100. Yıl Çankaya Evi’mizde bulunan yemekhanede, eğitim döneminde, hafta içi her gün 2 bin genç arkadaşımıza akşam yemeği veriyoruz” diye ekledi. Çankaya Belediyesi ise Cebeci Kent Lokantası için plan ve proje hazırlıklarının tamamlandığı ve yerinin belirlendiği belirtilerek yakında duyurusunun yapılacağını bildirdi.

ALTINDAĞ’DAKİ GİBİ OLACAK

Başkan Güner, Cebeci Kent Lokantası’nda yemek fiyatlarının ne olacağı konusunda bir bilgi vermezken; Altındağ Belediyesi’nin Başkent Millet Bahçesi içerisinde açtığı Ankara Millet Lokantası’na benzer bir modelde olması bekleniyor. Ankara Millet Lokantası’nda her gün 4 çeşit kaliteli ve besleyici yemek uygun fiyatlarla satılıyor. Lokanta ile Ankara’da sosyal belediyeciliğe yeni soluk kazandırılırken; vatandaşların millet lokantalarının yayılması yönünde beklentisi bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Cebeci Kent Lokantası ile ilgili daha önceki açıklamasında Çankaya’nın gelir seviyesi yüksek bir ilçe olarak bilinmesine rağmen yaşam kalitesinde düşüş olduğunu vurgulayarak, vatandaşın halk lokantası talebi olduğunu söylemişti. Başkan Güner, “Özellikle bu yönde bir talepte bulunan Cebeci bölgesinden başlayarak halk lokantalarını hızlıca açmaya başlayacağız. İlk iş bu olacak” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri