Ankaralı çiftçiye bir destek daha: Mazot yardımı yapılacak

Geçtiğimiz günlerde çiftçiye Aspir Tohumu desteğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de mazot desteğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Üreten Başkent projesi kapsamında çiftçilere yönelik desteklerine devam ediyor. Ulus gazetesinden Mert Çebişci’nin haberine göre, geçtiğimiz günlerde Aspir Tohumu desteğini açıklayan belediye, traktör ruhsatı ve çiftçi kayıt belgesi olan, en az 5 dekar ve en fazla 20 dekar araziye sahip üreticilere mazot desteği sağlayacak. Bu destekle, çiftçilerin üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve tarımsal faaliyetlerin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başvurular, 15 Eylül 2024'e kadar devam ederken belediyeye ait internet adresinden yapılabilecek.

ÜRETEN BAŞKENT

Büyükşehir Belediyesi, Üreten Başkent projesi kapsamında çiftçilere destek vermeye devam ediyor. 2024 Yılı Güz Dönemi Mazot Desteği programı ile traktör ruhsatı ve çiftçi kayıt belgesi olan üreticilere önemli avantajlar sunulacak. Bu destekle, çiftçilerin üretim maliyetlerini azaltarak tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri amaçlanıyor.

5 DEKARDAN BAŞLIYOR

Mazot desteği, en az 5 dekar ve en fazla 20 dekar araziye sahip olan üreticilere verilecek. Bu sayede, küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmelerin de desteklenmesi planlanıyor. Program, özellikle küçük çiftçilerin üretim kapasitesini artırmayı ve tarımsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin, belirlenen arazi büyüklükleri kapsamında başvuru yapmaları gerekiyor.

15 EYLÜL'E KADAR DEVAM

Başvuru süreci 15 Eylül 2024'e kadar devam edecek. Çiftçiler, başvurularını belediyenin internet site adresinden online olarak gerçekleştirebilecekler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çiftçilerin başvuru işlemlerini zamanında tamamlamaları ve gerekli belgeleri eksiksiz sunmaları gerektiğini ifade ediyor. Mazot desteği programı, Başkent'in tarımsal üretim potansiyelini artırma hedefine önemli bir katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri