Ankara'da yeni açılan Atatürk Kütüphanesi 7 bin esere ev sahipliği yapıyor

Türkiye İş Bankası, kuruluşunun 100’üncü yılında Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde Atatürk Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Tarihten edebiyata yaklaşık 7 bin eseri bünyesinde bulunduran kütüphane ziyaretçilerini bekliyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları ve doğrudan katkılarıyla kurulan Türkiye İş Bankası, kuruluşunun 100. yılına özel olarak Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde Atatürk Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Müze’nin 4’üncü katında yer alan kütüphanenin içerisinde ekonomiden toplum bilimlerine, tarihten edebiyata kadar yaklaşık 7 bin eser yer alıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu ve beğendiği kitaplar da özenle sergilendiği kütüphane, başkentlilere büyük zenginlik sunuyor.

ATATÜRK KÜTÜPHANESİ İLE TAÇLANDI

Türkiye İş Bankası’nın kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla Ankara Ulus’ta bulunan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde, Atatürk Kütüphanesi açıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan banka, bu anlamlı yılında hayata geçirdiği kütüphane, ekonomi, toplum bilimleri, tarih ve edebiyat alanındaki geniş koleksiyonu ile dikkatleri üzerine çekiyor.

7 BİN ESERLİK KİTAP KOLEKSİYONU

Müze’nin 4’üncü katında yer alan kütüphanede, Atatürk’ün okuduğu ve beğendiği kitaplar özenle sergileniyor. Yaklaşık olarak 7 bin eserden oluşan kitap koleksiyonu, belirli kurallar çerçevesinde halkın erişimine açıldı. Okuyuculara talep ettiği kitap 15 günlük bir süre ile ödünç olarak veriliyor. Belirlenen süre 15 günün sonunda isteğe göre uzatılabiliyor.

Kütüphane, sadece kitaplarla sınırlı kalmayıp, çeşitli gazete ve dergi arşivlerine de erişim imkânı sağlıyor. Müzede bulunan dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla ziyaretçiler, dijital arşivlere kolayca ulaşabiliyor.

“ÖZEL BİR MEKÂNA DAHA KAVUŞTU”

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile Ulus'ta yer alan İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ne dair önemli bir gelişmeyi şu sözlerle duyurdu:

“Bankamızın 3. Genel Müdürlük binası olan ve 2019 yılından bu yana İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmet veren Ankara Ulus’taki binamız, 100. yılımızda özel bir mekâna daha kavuştu. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına müzemizde 'Atatürk Kütüphanesi' kuruldu.”

İhtisas kütüphanesinin öğrenciler, akademisyenler ve araştırmacılar için vazgeçilmez bir çalışma alanı temenni eden Aran, kütüphanenin binlerce basılı ve dijital eserle donatıldığını belirtti. Aran, kütüphanenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.

HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

26 Ağustos tarihinde kapılarını vatandaşlara açan Atatürk Kütüphanesi, pazartesi günleri hariç 10.00 ile 18.00 saatleri arasında kullanabilecek. İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 4’üncü katında yer alan kütüphane, tüm vatandaşlara ücretsiz olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri