Ankara'da Gordion Arkeofilm Festivali başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Gordion ArkeoFilm Festivali, 26 Eylül Perşembe günü saat 14.00'te Ankara Kent Konseyi’ndeki Gala ile başlayacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gordion Vakfı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Gordion ArkeoFilm Festivali, 26 Eylül Perşembe günü saat 14.00'te Ankara Kent Konseyi’ndeki Gala Töreni ve film gösterimiyle başlıyor.

Ankara Kent Konseyi Ankara Tarihi Miras Çalışma Grubu’nun da katkıda bulunduğu festival, 87 ülkeden başvuru yapan 827 arkeofilm arasından seçilen 18 finalist filmin gösterimleriyle 4 gün sürecek. Filmler arasında 8 öğrenci filmi de bulunuyor.

PROGRAM VE ETKİNLİKLER

Festival Ankara’nın kültürel mirasını ve arkeolojik zenginliklerini sinema aracılığıyla tanıtmayı amaçlıyor. Gösterimler boyunca izleyiciler arkeolojik buluntuların ve kazı çalışmalarının perdeye yansıyan hikayelerine tanık olacak. Ayrıca festival süresince yönetmenlerle yapılacak söyleşiler ve atölye çalışmaları da izleyicilere tarihi miras konusunda derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunacak.

Festival 29 Eylül Pazar günü Gordion Yassıhöyük Köyü'nde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Törende en iyi arkeofilmler ödüllendirilecek ve festivalin kapanışı yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri