Ankara’da facia! Firmayı büyük ceza bekliyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinde meydana gelen otobüs faciasında 9 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Bilinmeyen bir sebeple yoldan çıkan şehirlerarası otobüsün firması ise büyük ceza ile karşı karşıya kaldı.

Ankara yeni güne tam bir facia ile uyandı. İzmir’den Ağrı’ya yola çıkan şehirlerarası otobüs, Ankara’nın Polatlı ilçesinde köprünün beton ayağına çarptı. Otobüs ortadan ikiye ayrılırken, meydana gelen kazada 9 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

“Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti” diyen kazanın görgü tanığı Murat Türkoğlu, yaşanan olay sonrası şunları söyledi:

“Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı.”

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: “FREN İZİ YOK, ŞOFÖR UYUMUŞ OLABİLİR”

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaşanan faciaya ilişkin açıklama yaptı. Fren izinin bulunmadığı, otobüs şoförünün uyumuş olabileceğini belirten Şahin, “İzmir'den Ağrı'ya seyahat eden otobüs firması. Köprünün beton ayağına çarpıyor. 9 vatandaşımız vefat etti, 26 da yaralımız var. Çalışmalar devam ediyor. Fren izi yok, uyuma sonucu olabilir. Detaylı çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

Yaşanan büyük kazaya yönelik bir açıklama da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi. “Daha fazla kötü haber almamayı temenni ediyorum” diyen Başkan Yavaş, “ Eskişehir Yolu Polatlı İstikameti Temelli Çıkışı’nda meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 26 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere sevk edilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Daha fazla kötü haber almamayı temenni ediyorum” dedi.

OTOBÜS FİRMASI BÜYÜK YAPTIRIMLA KARŞI KARŞIYA

9 kişinin öldüğü 26 kişinin de yaralı olarak tedavi altına alındığı kazada, otobüs firmasını büyük yaptırım bekliyor. Faciada, şoförün uyuduğu ve ağır kusurlu olduğu tahmin edilirken, ölen ve yaralanan yolcu yakınları, firmaya maddi ve manevi tazminat davası açabiliyor.

ÖLEN HER BİR YOLCU İÇİN 2 MİLYON TL’YE YAKIN TAZMİNAT

Çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu kazaya karışan otobüs firmasını büyük yaptırım bekliyor. Kazada, ölen yolcuların yakınları, otobüs firmasına maddi ve manevi tazminat açabiliyor. Ölen her bir yolcu için ise firma, 1 Milyon 800 bin TL ödeme yapma ile karşı karşıya kalıyor.

Hukuk bürolarından edinilen bilgilere göre; otobüs kazalarında tazminat, kazaya karışan tüm yaralanan ve ölen kişiler için hak tanınmıştır. Kazazedenin alacağı tazminat, yaşı, maaşı, kazadaki kusur oranı ve iyileşme süreci sonunda alacağı maluliyet raporunda belirlenen maluliyet oranı üzerinden hesaplanırken, iyileşme süreci sonunda alınan maluliyet oranı ise kazazedenin yaralanmasına göre farklılık gösteriyor.

"Tazminat miktarı üst limit; 1.800.000 TL olarak belirlenmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri