Ankara'da Avrupa haftası başlıyor: 22 Eylül'e kadar etkinlikler düzenlenecek

Yarın başlayacak Avrupa Hareketlilik Haftası ile birlikte Ankara’da 22 Eylül’e kadar sayısız etkinlik ve proje düzenlenecek.

Yarın başlayacak Avrupa Hareketlilik Haftası, 22 Eylül’e kadar Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler, sürdürülebilir ulaşım ve sağlıklı yaşamı teşvik ediyor. Hafta boyunca bisiklet sürüş eğitimleri ve yürüyüş etkinlikleri yapılacak, 22 Eylül’de ise Otomobilsiz Kent Günü kapsamında Tunalı Hilmi Caddesi araç trafiğine kapatılarak toplu taşıma ve bisiklet kullanımı teşvik edilecek.

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BAŞLIYOR

Yarın başlayacak Avrupa Hareketlilik Haftası, 22 Eylül’e kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler kapsamında Ankara’da düzenlenecek olan programlar, sağlıklı ve sürdürülebilir hareketliliği teşvik etmeyi amaçlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yanı sıra Avrupa Birliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan hafta boyunca, bisiklet sürüş eğitimlerinden yürüyüş etkinliklerine kadar pek çok farklı etkinlik düzenlenecek.

BİSİKLET KAMPLARI VE YÜRÜYÜŞ ETKİNLİKLERİ

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, kadınlar ve çocuklar için özel olarak düzenlenen bisiklet sürüş eğitimleri yapılacak. 17 ve 18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan bu etkinliklerde, güvenli bisiklet kullanımı eğitimi verilecek. Ayrıca, 19 Eylül'de Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda gençlerle yürüyüş etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, sağlıklı yaşamı desteklemeyi ve şehir içinde aktif ulaşımı yaygınlaştırmayı hedefliyor.

AMAÇ FARKINDALIK

Etkinliklerin en dikkat çeken günü ise 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü olacak. Bu tarihte Tunalı Hilmi Caddesi araç trafiğine kapatılarak halkın toplu taşıma, yürüyüş ve bisiklet kullanımı teşvik edilecek. Ayrıca, 21 Eylül'de Atatürk Orman Çiftliği’nde çocuklar için bisiklet sürüş eğitimlerinin yanı sıra tiyatro gösterisi de yapılacak. Avrupa Hareketlilik Haftası, her yaştan katılımcıya hitap eden etkinlikleri ile Ankara’da büyük bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri