Ankara şampiyonu sporcu gözünü yurt dışına çevirdi

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’nun Ankara Şampiyonası'nda birinci olan Çağrı Burak Ardıç, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği Ankara Şampiyonası’nda, Büyük Erkekler 100 kiloda 1’inci olan Çağrı Burak Ardıç, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmeyi hedeflediğini açıkladı. Ardıç, “Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFBB) Elite Pro yarışmasında ülkemi temsil etmek en büyük hedeflerim arasında bulunuyor” dedi.

Vücut geliştirme sporunda ülkemizin ve özellikle kentimizin çok büyük potansiyeli olduğunu belirten Ardıç, Ankara'dan uluslararası şampiyonların çıkmasını arzuladığını belirterek, “Hep beraber el ele vererek başkentimizin adını uluslararası şampiyonalarda daha fazla duyurmalıyız” şeklinde konuştu.

HEDEF ULUSLARARASI

Ardıç, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor. Şampiyonluk sonrası duygularını dile getiren Ardıç, “Bu başarı uzun süredir yoğun bir şekilde çalışmamın bir sonucu. Şimdi hedefim, Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFBB) Elite Pro yarışmasında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Bu yolda elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

"ANKARA'DAN ŞAMPİYON ÇIKMASINI İSTERİM"

Çağrı Burak Ardıç, başkentten bir şampiyon olarak çıkmış olmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Başarısının diğer sporculara da ilham vermesini umduğunu ifade eden Ardıç, “Ankara’dan uluslararası şampiyon çıkmasını isterim. Bu şehirde çok yetenekli sporcular var ve onların da başarıyı yakalaması en büyük temennim. Şehrimizde her branşta çok başarılı sporcular bulunuyor. Hep beraber el ele vererek başkentimizin adını uluslararası şampiyonalarda daha fazla duyurmalıyız” şeklinde konuştu.

DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ

Vücut geliştirme sporuna daha fazla destek verilmesi gerektiğine inandığını vurgulayan Ardıç, “Türkiye’de bu sporda büyük bir potansiyel var. Ancak yeterli destek sağlanmadığı takdirde birçok yetenek kaybolabilir. Federasyonumuzun çalışmaları umut verici, fakat bu spor dalına daha fazla yatırım yapılmalı. Gençlerimizin uluslararası başarılar elde etmesi için gerekli olanaklar sağlanmalı” dedi. Ardıç, gelecekte daha fazla sporcunun dünya sahnesinde yer alabileceğine inandığını da açıklamalarına ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri