Ankara İzmir Caddesi'nde bitmeyen inşaat esnafı mağdur etti

Ankara İzmir-1 Caddesi'nde uzun süredir devam eden peyzaj, yol ve çevre düzenleme çalışmaları cadde esnafını mağdur ediyor.

Ankara'nın merkezi noktalarından biri olan İzmir-1 Caddesi'nde uzun süredir devam eden peyzaj, yol ve çevre düzenleme çalışmaları cadde esnafının tepkisine neden oluyor. anadolugazete.com'un haberine göre, çalışmaların planlanandan uzun sürmesi, işlerini olumsuz etkileyen esnaflar tarafından yoğun eleştiri alıyor. Özellikle yaz aylarında yapılan düzenlemeler, iş yoğunluğunun en yüksek olduğu dönemde gerçekleştiği için işletmelerin kazancını önemli ölçüde düşürdü.

MÜŞTERİ AYAĞINI KESTİ

Cadde esnafı müşterilerine ulaşmakta zorluk çektiklerini ve mal taşıma işlemlerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyor. İzmir-2 Caddesi'nde yapılan Arnavut kaldırımı düzenlemesinin ağır malzeme taşıyan araçlar ve el arabasıyla taşınan mallar için bir engel oluşturduğunu belirten esnaflar, aynı zamanda düzenlemenin çocuklar ve engelli bireyler için de ciddi sorunlar oluşturduğunu dile getirdi. Bazı esnaflar ise caddenin eski halinin daha kullanışlı olduğunu savunarak, süs havuzunun yıkılıp restore edilmesine karşı çıkıyor.

ESNAFA BİLGİ VERİLMİYOR

Ankara Kızılay İş İnsanları Derneği Başkanı Faruk Tanrıverdi de esnafın mağduriyetine dikkat çekerek, çalışmaların büyük çoğunluk tarafından bilinmediğini ve bu süreçte esnafın bilgilendirilmediğini belirtti. Tanrıverdi, “Gündüz devam eden çalışmalar nedeniyle müşteriler caddeden geçemiyor ve bu durum ciddi iş kaybına neden oluyor. Çalışmaların gece yapılması ve gündüz yaya yollarının açık bırakılması için imza toplayarak ABB'ye ilettik ama sonuç alamadık. Dün ışıklandırma için geldiler, kablo döşemek amacıyla ağaç kestiler. Bu şekilde işler yürümez!” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri