Ankara İtfaiyesi yüksek kapasitesi ile göz dolduruyor

Ankara'da toplam 1.145 itfaiye memuru görev yapıyor. Buna ek olarak yangınlarla mücadelede 67 işçi ve 112 şirket işçisi aktif olarak çalışıyor. Ankara İtfaiyesi'nin filosunda toplam 290 araç bulunuyor.

Kızılcahamam'da çıkan orman yangını geniş bir alana yayılarak çevrede endişeye neden oldu. Şahinler Mahallesi yakınlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü’ne sıçradı. Yangının hızla büyümesi üzerine bölgedeki köy tedbir amaçlı tahliye edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili birimler yangına hızla müdahale etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personel ile müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba gösteriyor. Kazan, Keresteciler, İvedik OSB ve Sincan itfaiyeleri ile Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de destek için bölgeye sevk ettik. Havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ANKARA İTFAİYESİ MERAK EDİLDİ

Yangının boyutlarının ciddiyeti ve geniş bir alana yayılması, Ankara İtfaiyesi’nin kapasitesine dair merakları da beraberinde getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı Haziran ayı istatistik raporuna göre, Ankara'da toplam 1.145 itfaiye memuru görev yapıyor. Buna ek olarak, yangınlarla mücadelede 67 işçi ve 112 şirket işçisi de aktif olarak çalışıyor. Ankara İtfaiyesi'nin filosunda ise toplam 290 araç bulunuyor. Bu araçların 87'si çok maksatlı araç, 33'ü su ikmal aracı, 50'si itfaiye su tahliye aracı ve 1'i merdivenli itfaiye aracı olarak görev yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri