Ankara İl Millİ Eğitim Müdürü Yaşar Koçak okul müdürleri ile bir araya geldi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak yeni atanan okul müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, 2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayan yeni okul müdürleri ile bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" oldu. Yeni eğitim modeli kapsamında yapılacak çalışmalar ve izlenecek stratejiler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

PİLOT UYGULAMA BU SENE YAPILACAK

MEB tarafından yayımlanan genelgeye göre Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak. Model öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî gelişimlerini desteklemek amacıyla tasarlandı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla resmi olarak duyuruldu.

ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

MEB, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin öğretmen eğitimlerinin 2-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Eğitimler, il millî eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda yapılacak ve bu süreçte eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler görev alacak. Eğitici eğitmenler, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde derslere girecek öğretmenlere yönelik olarak, teorik ve uygulamalı eğitimler verecek. Bu eğitimler, üç gün boyunca devam edecek şekilde planlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri