Ankapark'tan flaş haber: 10 seneliğine kiraya veriliyor

Ankara Büyükşehir Meclisi'nde Ankapark içindeki sosyal tesisler, büfeler, otopark ve çay bahçeleri dışında kalan lunapark, oyun alanları ve diğer müştemilatların 10 yıl süreyle kiraya verilmesi için encümene yetki verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ankapark’ın kiraya verilmesi konusu gündeme geldi. Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği karara göre, park içerisindeki sosyal tesisler, büfeler, otopark ve çay bahçeleri dışında kalan lunapark, oyun alanları ve diğer müştemilatların 10 yıl süreyle kiraya verilmesi için encümene yetki verildi.

7 YILDIR ATIL BEKLİYOR

Belediye tarafından kamuoyuna israf projesi olarak tanıtılan Ankapark, yaklaşık 7 yıldır atıl durumda bulunuyor. Geçmişte başta medya kuruluşları ve siyasi partilere yönelik park gezileri düzenlenmiş, parkın durumu geniş bir kesim tarafından eleştirilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni karar doğrultusunda yatırımcılara parkı değerlendirme fırsatı sunarak, tesisi aktif hale getirmeyi ve Ankara'ya yeniden kazandırmayı hedefliyor. Ankapark israf ve enkaz projesi olarak nitelendirilen geçmişine rağmen önümüzdeki yıllarda kiralanarak işletmecilere devredilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri