ABB riskli alana imar değişikliği ile müdahale etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Riskli alan ilan edilen Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'nda imar değişikliğine gitti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile Altındağ için yapılan imar planı değişikliği ilan edilerek askıya çıkarıldı. Riskli alan ilan edilen bölgelerden biri olan Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı için yapılan düzenleme, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

YENİ İMAR DÜZENLEMESİ

ABB riskli alan ilan edilen Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa KDGPA alanı için imar planı değişikliğini onaylayarak itiraz sürecine açtı. Belediye tarafından yapılan duyuruda, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 09 Ocak 2024 tarihli kararıyla onaylanan ve Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 22 Şubat 2024 tarihli kararıyla uygun görülen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 20 Ağustos 2024 itibarıyla askıya çıkarıldı.

İTİRAZLAR İÇİN SÜRE 1 AY

Söz konusu imar planı değişikliği 1 ay süresince askıda kalacak ve süre zarfında bölgedeki taşınmaz sahipleri itirazlarını yapabilecek. İtirazların toplanmasının ardından, herhangi bir itirazın yapılmaması durumunda, imar planı kabul edilmiş sayılarak yürürlüğe girecek. Düzenlemeye ilişkin detaylı bilgilere Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri